Spenat- och ramslöksoppa

img_0804
Jag visste egentligen inte riktigt vad ramslök smakade, men jag fick för mig att det skulle passa med spenat. Det gjorde det också. Jag tror faktiskt aldrig spenatsoppa blivit så gott. Med ägg blir det lite matigare också.

Spenat- och ramslöksoppa (2 port)
250 g fryst spenat
½ gul lök
6 ramslöksblad
5 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk maizena
½ dl cremé fraiche
2 hårdkokta ägg

Tina spenaten. Hacka lök och ramslök. Fräs spenat och lök i några minuter. Häll på vatten och grönsaksbuljongpulver. Red av med maizena. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s