Stekt ris med harissa

20130905-203015.jpg

Jag gillar stekt ris. Det är gott och går att variera beroende på vad som finns hemma. Den här varianten är smaksatt med harissa och koriander. Färsk koriander är givetvis bäst, men jag använde fryst koriander som jag hittat på Sahands livs. Torkad går också bra. Turkisk youghurt med vitlök gör en utmärkt sås till!

Stekt ris med harissa (4 port)
2-3 msk harissapasta
1 zucchini, i stavar
1 rödlök, skivad
1 paprika, skivad
1 klyfta spetskål, strimlad
4 portioner kokt ris
2 ägg
1,5 dl cashewnötter
koriander
salt och peppar

Fräs harissapastan i lite olja någon minut. Rör ner grönsakerna och stekt tills de är mjuka. Tillsätt riset och låt det bli varmt. Gör utrymme i pannan för äggen och stek dem under omrörning så de blir en grovkorning massa. Rör i hop med risröran. Smaka av med koriander, salt och peppar.

Ett svar till “Stekt ris med harissa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s