Lasagne med zucchini, aubergine och linser

20130924-210145.jpg

Vi gillar lasagne i det här huset. Idag var det en zucchini och en squash som höll på att bli gamla, så Niklas gjorde en lasagne utifrån det. Att ha i linser tycker jag är ett bra sätt att få lasagnen lite mer matig och proteinrik.

Lasagne (6 portioner)
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 röd chili
5 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
lite brun farin
1 burk gröna linser
6 dl bechamelsås smaksatt med parmesanost
1 zucchini
1 aubergine
15 lasagneplattor

Hacka lök, chili och vitlöksklyftor. Fräs i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt småkoka medan du gör bechamelsåsen. Skiva zucchini och aubergine tunt. Rör ner linserna i tomatsåsen och smaka av med brun farin, salt och peppar. Varva tomatsås, bechamelsås, lasagneplattor och grönsaker i en ugnsform. Avsluta med ett lager ostsås (och om man vill lite grönsaker i ett fint mönster…). Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s